мар. 022019
 

Спектакълът “С България в сърцето” разплака родители и гости на събитието. Възстановки на героични мигове от историята, песни за родината и фолклорни танци пресъздадоха децата от подготвителна група “Мечо Пух”.

Представлението по случай 141 години от Освобождението се превърна в празник на паметта и гордостта българска, на родолюбието и патриотизма, в празник на човешкото достойнство, категорични бяха родителите, които се разчувстваха от пламенните изпълнения на децата си. Облечен в ризница, а на главата с шлем прекрасен момък върна публиката в 681 година, когато Аспарух поставя началото на българската държава. Четниците на Ботев, с калпак и перо, тържествено изпълниха своя марш и припомниха сюблимни моменти от борбата за свобода, за която са отдали живота си стотици герои. С неподправен ентусиазъм децата изпълниха най- свидните за всеки българин песни. Облечените в народни носии български моми хубави превърнаха спектакъла в емоционално и вълнуващо преживяване.

Със стихове за Апостола, Ботев, Райна и Бенковски почетоха паметта на загиналите за свободата. България започва с всеки от нас, с нашия живот, с нашата усмивка. България започва от прага на родния дом, от първия урок по история, от обичта към Родината- знаят децата и щом пораснат, ще обичат родния край и ще се връщат, където и да са по света. И нека роденият последен помни…